Официальный блог DIBAL Ukraine про весовые технологии

Новости и анонсы Dibal Украина.

Здоровье: Інформація про поживну цінність з першого погляду за допомогою Nutri-Score.

Визначати якість продуктів харчування з першого погляду та зробити покупки здоровішими? Nutri-Score робить це можливим. Нове маркування харчової цінності показує якість продуктів прозоро і наочно на лицьовій стороні упаковки. Використовуючи просту систему світлофорів, цей показник надає просту допомогу у щоденному виборі корисної їжі. Продукти однієї харчової категорії можна дуже швидко порівняти між собою.

З 2014 року маркування харчової цінності є обов'язковим для упакованих продуктів у Німеччині та в усьому ЄС. Хоча в звичайних таблицях поживних речовин зазначені всі важливі інгредієнти та харчова цінність, вони не надають реальної орієнтації щодо оцінки та порівняння продуктів. Тому для кращого розуміння цієї декларації про поживну цінність потрібне описове доповнення. Етикетка з оцінкою поживної цінності — це один із варіантів, який постійно набуває більшого визнання в Європі та за її межами, завдяки своїй зрозумілості для споживача.

Хоча використання Nutri-Score є добровільним і не є обов'язковим для переробників харчових продуктів, тиск з боку супермаркетів зростає, оскільки ця етикетка отримує позитивні відгуки, і її широке впровадження стає дедалі бажанішим. Нанесення цього маркування на лицьову сторону упаковки є додатковим викликом та навантаженням для переробників харчових продуктів, з яким їм доведеться змиритися. Найважливішим тут є впровадження відповідно до вказівок власника бренду.

ЯК ПРАЦЮЄ СИСТЕМА NUTRI-SCORE

símbolo de pesaje estable

Nutri-Score використовує п'ятибальну систему світлофора від A до E для позначення поживної якості харчового продукту у відповідній категорії продуктів. Це полегшує порівняння. Вміст енергії, а також поживна цінність позитивних і негативних поживних речовин порівнюються між собою і підсумовуються в рейтингу від А до Е. Позитивними поживними речовинами є, наприклад, горіхи або клітковина, а негативними - цукор, сіль або насичені жирні кислоти. Система світлофорів з кольоровим кодуванням спрощує орієнтацію та пряме порівняння для споживача.

Виробники харчових продуктів можуть добровільно і безкоштовно зареєструватися для використання Nutri-Score і тим самим взяти на себе зобов'язання маркувати цією етикеткою всі продукти власного портфоліо. Розрахунок Nutri-Score чітко визначений і обчислює суму позитивних і негативних інгредієнтів до унікального значення Nurti-Score. Потім цей показник друкується на лицьовій стороні продукту у вигляді етикетки Nutri-Score в кольоровому або чорно-білому варіанті, горизонтально або вертикально.

Розрахунок та впровадження Nutri-Score

Nutri-Score

Під час запуску Nutri-Score власник бренду - французький орган громадського здоров'я «Santé publique France» - розробив чіткі рекомендації щодо дотримання розміру Nutri-Score стосовно формату та розміру упаковки. Існують чіткі правила щодо того, як це значення повинно бути надруковане відповідно до формату та розміру упаковки, а також у відповідному мінімальному розмірі. Окрім точного кольорового оформлення та представлення цього показника, також визначені правила використання на різних фонах, обробки білих пробілів навколо Nutri-Score, а також різні варіанти друку.

Хоча Nutri-Score є викликом для виробників харчової промисловості, впровадження цього нового і простого способу маркування харчових продуктів вже неможливо зупинити. Для кінцевого споживача Nutri-Score є ідеальним інструментом, щоб зробити покупки більш здоровими з першого погляду.